Централният бранител на Локомотив Сф Танко Дяков бе наказан за мача с Шльонск във Вроцлав, но гледа внимателно играта от трибуните. 193-сантиметровият гигант се завръща в състава на Локото за реванша с поляците и отборът ще разчита на него и колегите му в отбрана за изграждането на стена пред полските атаки.

„Надявам се най-напред да не започнем мача с Шльонск така, както го започнахме срещу македонците, когато ни вкараха ранен гол. После и ние трябва да вкараме, за да ги отстраним. Не ни интересува това, че техният треньор ни е обвинил, че сме паркирали автобуса пред вратата в първия мач. Да, там играхме доста дефанзивно, но тук, пред наша публика, ще играем малко по-атакуващо“, сподели старозагорецът пред Гонг.

„В Полша гледах внимателно мача отстрани. И холандецът Воскамп, и аржентинецът Диас, са много добри нападатели в състава на Шльонск. Трудно ще ни бъде срещу тях, но мисля, че ще се справим. Ние трябва да се възползваме от това, че в отбора сме събрани доста високи футболисти и да успеем да отбележим с глава след статично положение. Знаете, че и така може да бъде решен един мач. Полските отбори залагат много на физиката, гледах също и Висла. Много тичат. Здрави са, нямат много техника, но разчитат и на тактическата дисциплина“, добави защитникът.

„Много силно се надявам да ги отстраним и ще дадем всичко от себе си. Срещу македонците играхме слабо, но имахме футболно щастие. Сега пак трябва да ни споходи футболното щастие, но и да играем по-силно“, завърши Танко Дяков.