И петте български съдийски бригади са получиха много добри оценки за представянето си през изминалите седмици в Европейските клубни турнири. Това е предадено от БТА.

Съдийските ни екипи получиха един мач в квалификациите на Шампионската лига и четири двубоя в турнира Лига Европа. Добрите им оценки са предпоставка за нови назначения в следващите етапи на европейските турнири.

Най-добри са отзивите за Ивайло Стоянов, който беше главен съдия на мача Линфийлд - Розенборг, завършил 0:2. Може би защото това е първа среща и все още норвежците, които са фаворити според резултатите от минали години, не бяха взели преднина.

Ивайло Стоянов обаче създаде идеално равни условия и за двата отбора, вдигна общо 8 жълти картона- пет за домакините и три за гостите, за да успокои страстите. Добрата му работа на терена в Белфаст със сигурност ще му гарантира нов мач в предстоящите кръгове на турнирите на УЕФА.

Останалите четири съдийски бригади също получиха добри оценки за представянето си в Лига Европа. Никола Попов ръководи Брейдаблик - Вадуц, а Волен Чинков се справи с Радник Биелина - Спартак Търнава.

Реванши получиха Стефан Апостолов и Станислав Тодоров. Апостолов ръководи Будучност - Транс Нарва, в който домакините спечелиха с 4:1. А Тодоров изкара на много добро ниво мача Кукъси - Дебрецен, завършил 1:1./БТА