Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев поздрави футболистите си за равенството (1:1) срещу Черноморец Одеса, което класира тима за 1/16-финалите на Лига Европа. Специалистът бе доволен от характера и раздаването на неговите състезатели.

„Поздравявам футболистите, които издържаха на физическия натиск и на психическия също. Трудни бяха мачовете с Одеса. Поздравявам играчите за мъжката игра и за характера. Вече мисля, че ще играем по-освободено и се надявам на добър футбол и на успехи“, започна Стоев.

„Днес Владо Стоянов извади една много важна топка, която можеше да реши мача. Трудно беше, имахме четирима играчи с проблеми. Благодарих на момчетата, повече не знам какво да им кажа“, добави наставникът.

Ето какво още сподели той:

Има още два мача, в които нищо не се знае. Ние ще играем освободени психически и ще покажем пълния потенциал, на който сме способни. Това е един успех, който Лудогорец изстрада и заслужено постигна. След последния съдийски сигнал бях щастлив, че се класирахме, не мислех изобщо за първото място.

На полувремето казах на футболистите, че са прекалено напрегнати и мислят как да не загубят мача, а това е грешка. През първото полувреме давахме твърде много свобода на футболистите на Черноморец. И през втората част се чувстваше важността на мача. И на мен това ми бе най-напрегнатият мач.

Безяк бе в титулярния състав, но в 16.30 часа докторът ми се обади в стаята и ми каза, че футболистът чувства дискомфорт и повръща. Затова се наложи да го оставя резерва.

Победата в Айндховен ни даде начален тласък и самочувствие, че може да побеждаваме. Затова в следващите мачове играхме с по-голямо самочувствие и играхме по-добре.

В този момент нищо не мечтая. Радвам се за това, което постигнахме, защото то не е никак малко. Има много време до пролетта. Това, което постигаме, е добро за Лудогорец и за българския футбол. Аз съм сигурен, че ще се представим добре. Лудогорец постигна нещо, което му дава нужното самочувствие и увереност.

Много труден мач срещу един много силен физически отбор. Знаехме важността на мача и една точка ни класира за следващата фаза на турнира Лига Европа. Психически се виждаше, че отборът е обременен. Аз поздравих футболистите затова, което направиха.