Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев говори пред българските журналисти на сръбска земя преди днешния двубой срещу Партизан в Шампионската лига. Заради липсата на интерес от страна на местните новинари официална пресконференция преди мача не се проведе.

"Осъзнавам залога на мача. Не само аз, а всички в клуба. Знаем какво е. На този отбор му е нужна легитимация в Европа, защото до момента отборите на Левски и ЦСКА са с големите традиции в Европа. Притеснен е силно казано. Нормално е да има леко напрежение в мен, но чак да съм притеснен не съм. Самата обстановка е много по-различна от вътрешните мачове в първенството“, каза Стоев.

Той допълни, че такава тръпка няма аналог в България. „Като футболист никога не съм си задавал въпроса какво чувства треньора преди такива мачове. Сега го усещам“, допълни наставникът на шампионите.

Той изрази своите очаквания относно промените в състава на Партизан. „Възможно е да има промени в Партизан. Предполагам, че Джемба-Джемба ще е титуляр в началото, завръща им се и младежки национал, който стана шампион на Европа. Познаваме се. Все още шансовете са по равно. Реално погледнато гол в наш пасив и мачът се променя“, допълни Стоев.

Наставникът коментира и възможността Лудогорец да се затвори и да пази преднината, която има от първия мач. „В никакъв случай няма да пазим резултата. Футболът, който изповядвам не ми допада пазенето на даден резултат. Важно е самите футболисти, под давлението на публика, на агресията на Партизан, или на нещо друго, интуитивно да не се върнат в по-задни позиции. Тези няколко дни говорим, че трябва да изнесем играта напред, за да ни е по-лесно отзад. Няма да се затворим безугледно и да чакаме мача да свърши. Видяхте в първия мач как отборът интуитивно се върна назад, въпреки указанията ми. Може би още изпитват страх да не допуснат гол в края както е станало в предишните мачове. Това не трябва да се прави, защото е опасно“, каза Стоев.

„Още не съм успял да внеса това, което искам и имам като идеи. Цикълът сряда-събота е труден за подобно нещо. Тренировките ни са малко. Постепенно и това ще стане. Самите футболисти вече са наясно какви са моите изисквания и идеи“, допълни още наставникът на Лудогорец.

Цялото интервю със Стойчо Стоев може да чуете в прекачения файл.