Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев показа завидно самочувствие след победата с 2:0 над ПСВ Айндховен в първи мач от Лига Европа.

„В интерес на истината, колкото и да звучи абсурдно, ние дойдохме за победа. Целият отбор се представи като исках. И аз като треньор не съм очаквал така добре да играем. Дано се види, че имаме сили и трябва да имаме малко повече самочувствие като българи. Тази победа е не само победа за Лудогорец, а и за България“, заяви Стойчо Стоев.

„Това, което виждах вчера и днес, бях оптимист, че ще се представим добре. В ПСВ нямаше толкова промени. Бяха сменили десния бек, не игра Парк, но Айндховен са Айндховен. Като се замисля, май само ние сме ги били тук. Даже Милан направи равен“, продължи Стоев.

„Аз съм човек, който е здраво стъпил на земята. Предстоят ни още пет мача. Няма да се осланяме на тази победа. Следващия път трябва отново да сме на ниво. Искаме да се представим добре в Европа. Надявам се да продължим в този дух. Винаги ще има грешки. И днес видях, допуснахме грешки. Някъде индивидуални, от друга страна, че ПСВ е класен тим, нормално е да се правят грешки. Най-много ми хареса, че не излязохме притеснени. Ние това си го имаме в главите, като българи да се притесняваме срещу големите отбори. Феновете бяха чудесни. Много се чуваха, използвам момента да им благодаря за подкрепата. Надявам се, че и футболистите са ги чували“, завърши Стоев.