Старши треньорът на Локомотив София Стефан Грозданов не бе изпълнен с похвали към своите футболисти, въпреки успешно преодоленият втори квалификационен кръг на Купата на УЕФА. „Железничарите” продължават с общ резултат 3:1 срещу румънския Оцелул.

„Доволен съм само от играта в защита и донякъде в халфовата линия. Пропуските на нашите нападатели бяха детински. Лошото е, че едни и същи футболисти изнасят тежестта на мачовете. Тя трябва да се разпределя, за да изнасяме по-добра продукция,” заяви критично Грозданов след мача в Румъния. Той нямаше претенции за бъдещ съперник на Локомотив за първия същински кръг на турнира.

„Нека да малко да си починем, поне до утре, да видим кои отбори са се класирали,” каза Грозданов. „Ние много трудно играем с отбори като румънските. Ако ни се падне някои европейски отбор, наистина можем да играем.”

„В европейските мачове Локомотив има едно лице, а във вътрешното първенство има известна разконцентрация. Но така е, когато се тегли отбора само от определени хора. Това са Савич, Марков, Дафчев, Орачев, Добрев, Антунович и Голубович, който бе превъзходен,” отбеляза Грозданов.

„Аз съм много доволен, че български отбор успя да елиминира един румънски, защото си мисля, че почти всички отбори имат проблеми срещу тях,” завърши Стефан Грозданов.

Локомотив Сф вече чака жребия за първи кръг на Купата на УЕФА, който ще се тегли утре в Монако от 14 часа българско време. Локомотив е непоставен.