Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив ще се изправи срещу Спартак Търнава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Това стана ясно след изключително драматичния двубой на словашкия тим срещу Радник Биелина от Босна и Херцеговина

След загуба в първия мач от 0:2, днес Спартак показа друго лице и се добра до победа в редовното време със същия резултат. Последваха продължения, в които домакините от Търнава останаха и с човек по-малко, но въпреки това не допуснаха гол във вратата си, за да се стигне до изпълнение на дузпи.

Притеснението определено скова футболистите на двата тима, които направиха цели пет пропуска от бялата точка. Три от тях обаче бяха на сметката на гостите от Биелина, което им струва скъпо.

Така след успех с 3:2 при дузпите, Спартак Търнава си уреди среща с Локомотив Пловдив. Първият мач е в България през следващата седмица, като съвсем скоро се очаква решение от УЕФА, дали завръщането на Локомотив в Европа ще се случи на клубния стадион в парк „Лаута” или на друго съоръжение в страната.