Отборът на ЦСКА не успя да победи абсолютния дебютант в европейските клубни турнири Мура, в първи двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа. Мачът на стадион „Спортни парк“ в градчето Лендава, който се игра пред близо 3000 души, завърши без голове – 0:0, а двата тима приключиха с числено намалени състави. Още през първата част от игра бе отстранен полузащитникът на домакините Леон Хорват, а през второто полувреме, английският рефер Лий Пробърт изгони и Килиън Шеридън от ЦСКА. Така след продажбата на Жуниор Мораес в Металург, проблемите с картотеката на Мишел Платини и червеният картон на Шеридън, наставникът на тима Стойчо Младенов няма да може да разчита на чист нападател на реванша след седмица в София.

СНИМКИ: Мъка за ЦСКА в Словения, 0:0 срещу Мура 05

източник: снимки: Gong.bg, Ники Александров

Като цяло тимът на ЦСКА бе по-активният на терена и този, който владееше повече топката, но футболистите в „червените“ много трудно стигаха до чисти положения пред вратата на домакините.

Най-добрата ситуация за гол пред вратаря Дракович дойде едва в заключителните моменти на първата част. Килиън Шеридън бе изведен абсолютно сам срещу вратаря, но действа твърде мудно, което позволи на бранител на домакините да му избие топката.

СНИМКИ: Мъка за ЦСКА в Словения, 0:0 срещу Мура 05

източник: снимки: Gong.bg, Ники Александров

През първото полувреме шансове за гол имаха още Христо Янев, на два пъти, и отново Шеридън, като и в трите ситуации Дракович нямаше особени проблеми.

В 37-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена след като Леон Хорват влезе изключително грубо в краката на Христо Янев и получи заслужен директен червен картон. След разправиите след фаула, в жълто пък бяха декорирани Апостол Попов и Файич.

През втората част ЦСКА бе абсолютен господар на терена, но въпреки предимството си не успя да се възползва и да поведе в резултата. Единствената възможност за домакините дойде в продължението на срещата, което бе и най-чистото положение, изобщо в мача. Файич се пребори за една топка и излезе очи в очи с вратаря Черни, но поведе дълго топката си и позволи на вратаря на гостите да улови, предотвратявайки сигурен гол.

Английският арбитър на мача отново бе в центъра на събитията в 68-ата минута, когато показа директен червен картон на Шеридън. Не стана ясно обаче каква бе причината ирландецът да бъде отстранен, тъй като играта се водеше в центъра, а телевизионните камери не показаха повторение на ситуацията. Най-вероятно обаче става дума за удар без топка на противников футболист.

Така всичко в спора между Мура и ЦСКА ще бъде решено на реванша след седмица в София на Националния стадион „Васил Левски“.

СНИМКИ: Мъка за ЦСКА в Словения, 0:0 срещу Мура 05

източник: снимки: Gong.bg, Ники Александров

МУРА – ЦСКА 0:0

Мура: Дракович, Ципот, Майер, Крамар, Жандза, Хорват, Марушко, Бохар (Кутер 90'), Фажич,Йелич, Етерович (Среш 53')

Треньор: Франц Цифер

ЦСКА: Черни, Бандаловски, Попов, Крачунов, Нилсон, Янчев, Коста Янев (Саша 79'), Христо Янев (Йовчев 84'), Присо (Карачанаков 70'), Анисе, Шеридън

Треньор: Стойчо Младенов

Жълти картони: Файич, Бохар (Мура); Бандаловски, Коста Янев, Апостол Попов, Лукас Саша, Карачанаков (ЦСКА)

Червени картони: Леон Хорват (Мура); Килиън Шеридън (ЦСКА)

Стадион: Спортни парк, 3000

Рефер: Лий Пробърт (Англия)