Отборите на Локомотив София и Шльонск не успяха да се победят в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа, като завършиха при резултат 0:0. Двубоят се игра на стадион „Опоровска”във Вроцлавпред близо 7 хиляди зрители.

Столичните железничари опитаха да се държат като с равен срещу сочения за фаворит тим на Шльонск, като не допуснаха да бъдат изненадани неприятно с попадение, което би тежало прекалено много за реванша след седмица на Националния стадион „Васил Левски”.

Момчетата на Диян Петков запазиха интригата за втория двубой след добро представяне във Вроцлав.

През първото полувреме и особено в началото на срещата домакините бяха далеч по-активният тим, който дори успя да натисне българите в собственото им наказателно поле. На няколко пъти атаката на Шльонск стигаше до опасни положения, но не съумя да преодолее стража Валентин Галев. В 18-та минута след грешка в защитата на локомотивци топката попадна в Цетнарски, но той пропусна от изгодно положение. Няколко минути по-късно ситуацията се повтори, но Диас не бе точен.

В 29-та минута при пряк свободен удар в полза на Локо Сф, Румен Горанов стреля мощно, но топката премина на сантиметри над вратата на Шльонск, което бе и първото по-опасно положение за българите.

През втората половина на първата част железничарите се мобилизираха и също показаха характер, няколкото удара на Искрен Писаров обаче не дадоха нужния резултат.

След почивката Шльонск отново натисна Локомотив София. В 52-та минута, след много опасно центриране в пеналта на гостите, Цвиелонг не успя да уцели вратата от непосредствена близост. Последваха удари от Собота, Елснер и появилия се като резерва Йохан Ворскамп, които не поразиха целта, благодарение на добрите намеси на Валентин Галев.

През второто полувреме Локомотив София се затвори и опита да действа предимно на контраатаки. Марчо Дафчев, който влезе на терена в 65-та минута раздвижи малко играта на гостите, които в крайна сметка удържаха нулевото равенство до последния съдийски сигнал.

В 87-та минута влезлият като резерва холандски нападател Йохан Воскамп стреля опасно с глава, но Валентин Галев с акробатичен плонж отби и последния опасен изстрел към вратата си.

Състави:

Шльонск: Келемен, Целебан, Пиетрашак, Василук, Спахич, Собота /Ганцарчик - 83/, Цетнарски, Елснер, Мила, Цвиелонг /Дудек 69/, Диас /Воскамп - 53/

Локомотив София: Галев, Савич /Романов - 69/, Лахчев, Върбанов, Добрев, Горанов, Велев /Дафчев - 65/, Иванов, Атанасов, Писаров, Йорданов /Мешич - 82/