Отборът на Литекс претърпя загуба с 1:2 от Висла Краков в първия мач от третия кръг на Шампионската лига. “Оранжевите” показаха умения и създадоха повече положения срещу поляците, но не съумяха да се възползват от тях. За сметка на това гостите се възползваха от грешките на съперника и стигнаха до успеха.

За Висла като титуляр излезе българският национал Цветан Генков, който бе заменен в 87-та минута на срещата.Единственият гол за Литекс реализира Том секунди преди да изтече първото полувреме на двубоя, който се игра на градския стадион в Ловеч.

Момчетата на Любослав Пенев обаче все още не са загубили шансове да продължат напред, тъй като ще могат да поправят грешката си в реванша след седмица (3 август, сряда) в Краков. Задачата обаче ще бъде изключително трудна за "оранжевите", заради допуснатите две поапдения на собствен терен.

Литекс започна много добре мача, като пристисна съперника още в началните минути. В 11-та минута Христо Янев уцели напречната греда след удар от фаул от около 25 метра. За съжаление на “оранжевите” фенове обаче първият гол се оказа в мрежата на Баривиейра.

В 19-та минута защитата на ловчанлии допусна груба грешка, опитвайки да се изтегли в засада, но изскочилият от дълбочина Майкъл Ламей реализира за 1:0.

Секунди преди да изтече първото полувреме Том вкара за 1:1 с удар от границата на наказателното поле, топката се удари в крака на Соболевски от Висла, но в крайна сметка се оплете в мрежата на гостите.

След почивката отново Литекс създаде по-опасните положения, но отново поляците стигнаха до гол. В 77-та минута Меликсон изведе отново Висла напред в резултата с премерен удар от наказателното поле.

В 80-та минута дойде поредното доказателство, че във футбола трябва и малко късмет. Николай Бодуров надскочи всички в наказателното поле и стреля, но в напречната греда.

Малко след това Селио Кодо вкара топката в мрежата на съперника, но главният рефер отсъди нарушение на Кодо срещу играч на Висла в наказателното поле. Това вбеси феновете на “оранжевите”, които започнаха да хвърлят бутилки с вода към терена, което не остана незабелязано от съдията.

До края на мача, футболистите на Литекс се хвърлиха да изравняват за втори път, но безуспешно.

Срещата бе изгледана на живо от старши треньора на ЦСКА Милен Радуканов и неговия щаб преди двубоя за Суперкупата тази събота, 30 юли, срещу Литекс.

състави:

- за Литекс: Винисиус Баривиера, Петър Занев, Джемал Берберович, Христо Янев, Уелингтом да Силва-Том, Светослав Тодоров (65-Селио Кодо), Георги Миланов (86-Максим Жос), Пламен Николов, Небойша Йеленкович, Момчил Цветанов (73-Роберт Марио Флорес), Николай Бодуров;

- за Висла: Милан Йованич, Кев Ялиенс, Осман Чавес, Маор Меликсон, Радослав Соболевски, Хервасио Нунес (78-Лукаш Гаргула), Жуниор Диас, Цветан Генков (87-Марко Йованович), Чезари Вилк, Майкъл Ламей и Ивица Илиев (66-Андраж Кирм).