С два гола на Гара Дембеле Левски победи с 2:0 в реванша срещу Дъндолк като гост и с общ резултат 8:0 се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, където ще срещне шведския Калмар.

Официален дебют за Левски в този мач прави холандският десен бранител Дъстли Мюлдер, който показа добра игра, въпреки че нямаше много работа в защита.

На стадион Ориън Парк нямаше камери, който да снимат двубоя за директно предаване и той не се излъчва по нито една телевизия, дори и в Ирландия.

Срещата между Дъндолк и Левски бе изключително коректна, като през 90 минути не бе показан нито един жълт картон.

Още в четвъртата минута Гара Дембеле получи топката на границата на наказателното поле и със силен шут почти в центъра на врата даде преднина на Левски.

В 33-ата бе извършено нарушение срещу Лъчезар Балтанов на 30 метра от вратата на ирландците. Владимир Гаджев шутира от прекия свободен удар, вратарят Питър Чери изби лошо топката, кълбото попадна в Гара Дембеле в пеналта и той не сгреши за 2:0 за сините.

През втората част българският тим отново бе по-силният на терена и головите положения отново бяха пред вратата на ирландците, но нов гол така и не падна.

Точно час след началото на двубоя след добра атака на Дарко Тасевски и Жоазиньо, последва центриране към Дани Младенов, който стреля с глава в аут.

В 66-ата минута резервата Исмаил Иса вкара топката във вратата на домакините, но този гол не бе зачетен от турския съдия Фират Айдънус заради засада.

Малко след това Жоазиньо бе фаулиран на 3-4 метра от дъгата на наказателното поле на Дъндолк и получи травма, след което бе заменен принудително от Александър Киров.

В 79-ата футболистите на Левски изпуснаха отличен шанс, след като Дарко Тасевски изведе Дани Младенов сам срещу Чери, Младенов се засуети и подаде към Иса, който стреля, но вратарят Питър Чери спаси удара му.

Единствената опасност пред врата на Левски в мача бе 86-ата минута, когато Стивън МакДонъл стреля опасно под гредата, но Георги Петков спаси брилянтно и изби топката в ъглов удар.

В 88-ата минута Дарко Тасевски можеше да направи 3:0 след отличен индивидуален пробив. Македонецът стигна до наказателното поле и шутира, стражът на Дъндолк обаче спаси.

Левски отстрани ирландския Дъндолк с общ резултат 8:0 и се класира за третия предварителен кръг на Лига Европа, където съперник ще бъде Калмар. Първият мач е в Швеция на 29 юли. Реваншът е на 5 август в София.


Съставите на Левски и Дъндолк и развитието на двубоя минута по минута можете да видите тук!