Отборът на Левски използва услугите на гръцки авиопревозвач, за да пътува до шведския град Калмар, където утре играе първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу едноимения на града тим.

Полетът закъсня с половин час и продължи близо три часа. Руси гръцки стюардеси обслужваха пасажерите и създаваха добро настроение. Спокойствие бе обвзело играчите като някои от тях дори поспаха. Най-поспаливи се оказаха Гарра Дембеле и Дъстли Мюлдер. Георги Петков и Лъчо Балтанов, които са известни с непоносимостта към полетите, също поспаха.

Град Калмар, който е в най- южната част на Швеция посрещна отбора на Левски сив и дъждовен. От самолета „сините” направиха една мини тренировка като изминаха пеша почти половин километър пеша до летищната сграда. След това се прибраха в хотела, за да почиват преди вечерната им тренировка на градския стадион.

Първите впечатления от града са, че на никой не му пука, че утре има мач. Дъждът кара хората да са забързани и никъде няма плакати известяващи, че Калмар играе с Левски, където утре играчите на „сините" гостуват в първи мач на едноименния състав от третия предварителен кръг от Лига Европа. Осигуреният от ръководството на 26-кратния шампион на България чартър бе в изключително нестандартен за самолет зелен цвят. Той е гръцки и бе 100-местен, което предостави възможност на всички играчи на столичани да се разположат на широко по седалките, след като над 50 места бяха свободни.

Както е обикновено за полетите, някои от футболистите се опитаха до поспят, а Дъстли Мюлдер, Гара Дембеле и Стефан Станчев успяха да го сторят през целия полет, други четяха различните вестници и списания, някои дори играха карти, а четвърти играеха на електронни игри.

Същият самолет ще върне българите утре веднага след мача на тима в София.