Локомотив София постигна изключително драматична победа с 3:2 срещу Металург Скопие в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа и по този начин „столичните железничари” продължават напред в турнира, след като първият мач завърши 0:0.

Отборът на Металург Скопие поведе още в 4-та минута на мача, когато след груба грешка в центъра на защитата на Локомотив топката попадна в Миле Кръстев, който стреля и първоначално ударът му бе отразен от Галев, но при добавката футболистът на македонския тим вкара за 0:1.

Божинов центрира остро в наказателното поле на Металург в 17-та минута, но топката бе избита и попадна в Атанасов, който стреля опасно, но в страни от вратата на Павлович.

В 21-та минута Добрев центрира в наказателното поле на Металург, след което Мешич стреля с глава, но в страни от вратата на Павлович.

Писаров стреля опасно в 30-та минута, но Павлович отрази неговия удар, топката се върна във футболиста на Локомотив, който след това имаше съприкосновение с играч на Металург, но съдията Цимерман показа, че няма нарушение.

В 35-та минута Мемеди извърши нарушение в наказателното поле на Металург срещу Писаров и съдията посочи бялата точка и показа жълт картон на македонския футболист. Караджинов стреля от бялата точка, но вратарят Павлович хвана ъгъла и спаси,

В заключителните секунди на първото полувреме Романов центрира в наказателното поле на Металург, след което Караджинов стреля с глава, но в страни от вратата на Павлович.

През второто полувреме защитниците на Локомотив София играха изключително разконцентрирано и допуснаха много грешки, но футболистите на Металург не се възползваха от открилите им се възможности. В 51-та минута Илиоски бе оставен непокрит и стреля, но топката рикошира в тялото на футболист на Локомотив и излезе в корнер. Последваха нови два пропуска на Илиоски и Кръстев.

Металург остана с човек по-малко на терена, след като в 56-та минута Мемеди фаулира Писаров и получи втори жълт картон и съответно червен от съдията Цимерман.

Минута по-късно Кръстев фаулира футболист на Локомотив в наказателното поле и съдията свири дузпа за „столичните железничари”. В 58-та минута Преслав Йорданов размина вратаря Павлович от бялата точка и вкара за 1:1.

Металург излезе отново напред в резултата в 63-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Локомотив, защитата на „столичните железничари” отново заспа и Илиоски отблизо бе оставен непокрит и вкара за 1:2.

Отборът от Скопие можеше да вкара и трети гол в 73-та минута, когато след нова грешка в отбраната на Локомотив, Митрев излезе сам срещу Галев и стреля, но право в тялото на вратаря.

Последните минути на мача бяха много силни за отбора на Локомотив София, който се хвърли в атаки и заслужено стигна до обрат в срещата. В 77-та минута Божинов стреля от пряк свободен удар, но над напречната греда в аут. Минута по-късно Писаров стреля, но в страни от вратата на Павлович.

Локомотив София се завърна за втори път в мача в 85-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Металург, Андонов насочи топката към Преслав Йорданов, който се оказа най-съобразителен в ситуацията и отблизо вкара за 2:2.

Пълният обрат в мача настъпи в 89-та минута, когато Любомир Божинов изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и Павлович само изгледа как топката влезе във вратата му за 3:2.

В следващия кръг на Лига Европа Локомотив София ще се изправи срещу победителя в сблъсъка Дънди Юнайтед и Сласк Вроцлав.