По ирония на съдбата, жребият за евротурнирите изпрати и двата ни представителя в първия кръг срещу отбори от Казахстан. Малко известна страна, много хора са чували за нея само покрай комедията „Борат“. Който е гледал филма знае, че главният герой е казахстанец, но всъщност това е условно, просто звучи по-екзотично. А снимките от родното място на героя са правени в гето в Румъния. Което, както знаем, досущ прилича на гето в България. И всъщност филмът не е за Казахстан, а е сатира на американската представа за хората от Източна Европа като за някакви диваци.

Всъщност, не се ли държим и ние така преди мачовете от евротурнирите? Ще играем с някакви от Казахстан, те са слаби, лошото е само, че е много далече. На какво основание сме толкова надменни? Можем само да мечтаем да имаме стадион, като този в Астана, всички казахстански отбори са си надлежно лицензирани, първенството си тече без никакви скандали, не участват в Европа като N3 или N4.

Не е лошо, нашите да го дават малко по-скромно преди мачовете от Лига Европа. За да не попаднем в друг филм -“Знам какво направи миналото лято“.