Шокираща новина за всички футболни фенове, които очакват с нетърпение да видят Реал Мадрид в София, долетя от УЕФА.

Дисциплинарната комисия на европейската централа е взела решение да санкционира Лудогорец със затваряне на Сектор А на Националния стадион „Васил Левски“ за първия мач на „орлите“ в Шампионската лига, който е срещу Реал Мадрид!

Причината са расистките скандирания именно откъм сектор "А" на фенове на Лудогорец по време на мача реванш срещу Стяуа на 27 август, описани от немския делегат на мача Берндт Барута.

„Дисциплинарната комисия на УЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Лудогорец по време на следващия (един) мач от надпреварите на УЕФА, който те ще играят като домакини и в частност Сектор А на стадиона“, се казва в съобщението от европейската централа. От Лудогорец обявиха пред Гонг, че със сигурност ще обжалват санкцията. Сектор А събира около 6400 зрители.

Българските шампиони отнасят и доста солени парични санкции – 6 хиляди евро за натрупани картони (глоба, която е за над 5 картона в мач), 5 хиляди евро за недостатъчна организация и 5 хиляди евро за нахлулия фен на терена.

От УЕФА напомнят, че борбата срещу расизма е с висок приоритет и европейската централа ще продължи да проявява нулева толерантност спрямо случаи на расизъм и дискриминация на терена или на трибуните. Всички форми на расизъм са считани за сериозни нарушения и ще бъдат наказвани възможно най-строго.