Един от най-възловите двубои за Лудогорец дойде по-рано отколко всички в Разград са очаквали. Тази вечер от 18 часа шампионът на България гостува на молдовския Милсами в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, като има съвсем нелеката задача да се справи с пасив от 0:1.

Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на Diema Sport, където студиото започва в 17,30 часа. Можете да го проследито също чрез нашата платформа Gong Play, а също и на честотите на Дарик радио.

Престоят на Бруно Рибейро начело на разградчани със сигурност можеше да започне далеч по-добре, като загубата от Литекс през уикенда наля още масло в огъня. На този етап всички в ръководството на Лудогорец гласуват доверие на португалеца, но няма съмнение – евентуално отпадане от молдовците няма как мине за друго освен като пълна катастрофа.

Футболистите на Милсами показаха добра организация в дефанзивен план на „Лудогорец Арена“, където измъкнаха победата след попадение от ъглов удар. Въпреки положителния резултат отпреди седмица техният треньор Юрие Остипенко все още счита българите за фаворит, а кратката, но колоритна история на Лудогорец в най-силния европейски клубен турнир дава основания за това. Дотук в два случая „орлите“ са успявали да отстранят противник в квалификационните кръгове след загуба в първия мач. Това се случи срещу Слован Братислава през 2013 година, когато словаците спечелиха у дома с 2:1, ала после бяха сразени с 0:3 в ответната среща. Другият пример пък е съвсем пресен – култовите мачове срещу Стяуа в плейофа през миналата година. Лудогорец загуби с 0:1 в Румъния, за да се наложи със същия резултат в София и да триумфира след удари от бялата точка.

Дали играчите на Рибейро ще успеят да се вдигнат след трудното начало или Милсами окончателно ще се превърне в голямото разочарование за тях толкова рано през кампанията? Предстои да видим...