В Румъния продължават да демонстрират високо самочувствие преди мача на местния шампион Стяуа срещу родния първенец Лудогорец в плейофа в Шампионската лига. Поредното нахакано изказване в навечерието на сблъсъка направи бившият шеф на местната професионална футболна лига Думитру Драгомир. 

"Вие луди ли сте? Как такъв отбор ще ни бие? Та те идват от някакъв малък град в България! Няма как да стане просто", сподели един от бившите шефове на румънския футбол. 

В същото време, вестник "Газета спортурилор" изброи пет причини, според които Стяуа заслужава да намери място в турнира на най-богатите, а не българския представител. Ето и кои са те, според румънците:

"1. Ние имаме 5-звезден стадион, който отдавна е одобрен от УЕФА за мачове на най-високо ниво. Българите разчитат на 60-годишно съоръжение, а то дори още не е сигурно дали ще получи лиценз за мачове от груповата фаза."

"2. В последните осем години поне един румънски отбор е намирал място в групите на Шампионската лига и почти винаги се е представял на високо ниво. Българите пък само веднъж са имали свой представител там и той завърши с нула точки."

"3. Защото Румъния е доста напред в йерархията на европейския футбол спрямо България. Ние сме на 15-о място по коефициент на Стария континент и три от четирите ни тима продължават напред в Европа и в момента. Българите са едва 25-и и Лудогорец е единственият им представител, всичко друго отпадна."

"4. Защото Стяуа е съставен от 90% румънци, а повечето от тях са и национали. Лудогорец има 18 чужденци и по-малко от половината им играчи са българи."

"5. И не на последно място - в последните 20 години само три пъти сме отпадали от български тим в Европа, въпреки че имаме 14 срещи. Наистина няма как да ни бият", заключава доста надменно румънският вестник.