Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че тимът на Лудогорец играе атакуващ футбол и ще се опита да затрудни максимално „червените“ в първия мач за двата тима в Шампионската лига.

„Мачът срещу Лудогорец ще бъде труден за нас, както всичко мачове на това ниво. Лудогорец игра отворен, атакуващ футбол. Те са топ отбор, но всичко зависи от нас. Спечелихме си правото да играем в Шампионската лига и се вълнуваме. Пет години извън този турнир е много време за клуб като Ливърпул“, заяви Роджърс по време на пресконференцията си преди двубоя срещу Лудогорец на „Анфийлд“.

"Последният мач на Ливърпул беше през декември 2009 година. Развълнуван съм, че ще съм треньор на Ливърпул след такъв дълъг период. Здравата работа, която показахме през последните години заслужихме правото си да сме тук. На този етап за успех бих сметнал излизането от групата. Сега на дневен ред са трите точки, които трябва да спечелим срещу Лудогорец. Няма лесни мачове. Българите са труден съперник. Направихме проучване на играта на Лудогорец. Играят атакуващ футбол. Използват схемата 4-2-3-1 с двама атакуващи крайни бранители, който се включват често в атака. Марселиньо много се движи по терена и отваря играта на отбора. Знам, че имат 7 мача без загуба. Ако ние сме достатъчно концентрирани и играем собствената си игра няма да имаме никакви проблеми особено пред тази публика. Ще започнем агресивно и с преса, за да покажем, че мачът все пак е на Анфийлд."

"Не играем добре в защита и допускаме голове. Срещу Вила владеехме топката, но не успяхме да отбележим гол. Приемам, че това е заради многото нови играчи, които привлякохме. Това оказа влияние, но ще изчистим грешките в защита. Шкъртел се представя добре във физическо отношение, но няма да бъде готов за мача утре, може би за мача през уикенда."

"Последните няколко дни се усеща духа на Шампионската лига. Моето първо желание като треньор на Ливърпул бе да върна европейското участие на тима. Феновете са ентусиазирани и се надяват да играем добре и да върнем името си. Отборът е млад, но има достатъчно опитни играчи, които да дадат нужния баланс в отбора. Никой в Ливърпул не се притеснява от Шампионската лига, а искаме да изживеем това нещо. Балотели показа много работа в тренировките. Това е знак, че се радва, че е в Ливърпул. Като се има в предвид неговия опит той може да ни поведе в турнира."

"Очаквам Лудогорец да играе атакуващо в България, но няма да се учудя, ако останат по-дефанзивно в защита. Интересува ме най-много играта на Ливърпул, а не тази на противника. Тук започваме агресивно и бързо, стремим се да вкараме бърз гол, срещу Вила това не се случи, дори може да получим гол и това да обърка сметките. Срещу Вила нямаше движение в атака, което доведе до негативния резултат. Лудогорец може играе на контраатака или да разчита на статични положение."

Наставникът на Ливърпул взе отношение и по двубоя на Лудогорец със Стяуа, с който българският им се класира за груповата фаза: „Видях всичко, което се случи на този мач. Голът в 90-ата минута. Ситуацията с вратаря, това че централния защитник игра като вратар при дузпите. Това бе изключително приятно за гледане като футболен фен. Отчитам, че Лудогорец работи в последните години и заслужават да бъдат в групите на Шампионската лига. Предполагам, че ще бъдат развълнувани, че ще играят на този стадион. Уважавам Лудогорец, така както Реал Мадрид.

„Запознат съм със ситуацията с вратарите в Лудогорец. Знам защо първия и втория вратар няма да играят – единия наказан, другия контузен, а третия е много млад. Очаквам моя екип да направи анализ на играта на новия вратар и да ме запознае с подробностите. Знам, че той бе привлечен в последните часове преди мача.“

„За мен е много важно как ще се почувстват феновете на отбора и играчите. Знам, че водя специален клуб и утре ще бъде много специална вечер. Спомням си първия мач с Ливърпул в Европа. За мен всеки ден е привилегия.“

Веско Вълчев, специален пратеник на Дарик радио в Ливърпул