Две български съдийски бригади получиха назначения за първия квалификационен кръг на турнира за Купата на УЕФА. Българските арбитри са назначени за първи срещи.

Срещата между унгарския Дьор ЕТО и грузинския Зестафони е поверена на Ангел Ангелов. Негови помощници ще бъдат Иван Вълчев и Веселин Мишев, а четвърти съдия е Георги Йорданов.

Другата българска съдийска бригада ще ръководи срещата между Клифтънвил от Северна Ирландия и датския Копенхаген. Рефер на мача ще бъде Христо Ристосков, а негови асистенти ще бъдат Георги Славов и Илко Топалов. Мартин Богдев ще е четвърти съдия, като за него това е първо международно назначение.

Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов пък ще бъде делегат на два мача от този етап на турнира. Най-напред той има назначение за мача между арменския Арарат Ереван и швейцарския Белинзона, а при реваншите получи срещата грузинския Зестафони и Дьор ЕТО от Унгария.

Делегати ще бъде още двама българи. Шефът на международния отдел Бончо Тодоров, който е получил назначение за срещата Бананц (Армения)- Ред Бул Залцбург (Австрия).

Членът на изпълкома Иван Леков ще бъде делегат на втората среща между Апоел (Кипър) и Пелистер Битоля (Македония).

Шефът на Съдийската комисия на БФС Борислав Александров пък ще бъде съдийски наблюдател на срещата между Легия Варшава (Полша) и Гомел (Беларус).