Вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос даде интервю пред Дарик радио два дни преди мача с Цюрих. Стражът на шампионите е един от най-важните футболисти в тима на Пауло Аутуори преди битката от турнира Лига Европа. Ето какво сподели Ренан:

„Мисля, че ни чака труден мач. Много труден мач, но аз имам доверие в нашия отбор. Отиваме да играем срещу Цюрих с мисълта, че ще направим един голям мач. Ние ще търсим добър резултат, а добър резултат за нас означава победа.”

Каква е вашата информация за съперника Цюрих?

Знам, че те имат доста качествен състав. Обичат да пресират, да притесняват съперника. Ние в Лудогорец обаче притежаваме много интелигентност и трябва да намираме точния момент в подобни ситуации. Трябва да работим добре с топка, да я движим бързо. Цюрих е много агресивен отбор, а ние трябва да покажем добро качества.

Има ли фаворит в този мач?

Не мисля, че има фаворит. Те са домакини и може би от тази гледна точка имат някакво малко предимство. Истината е, че очаквам много завързан и хубав мач. Имам огромно доверие в нашия отбор и вярвам, че ще направим голям мач. Смятам, че Лудогорец ще направи голямо представяне.

Как виждате шансовете на Лудогорец в групата?

Аз мисля, че имаме добър шанс да се класираме. За целта е ясно, че трябва да започнем да печелим, нищо че ще играем като гости. Отново ще кажа, че много вярвам в нашия отбор и смятам, че можем да успеем да излезем от групата в Лига Европа.

Треньорът ви Пауло Аутуори е сравнително нов в клуба. Какви са впечатленията ви от вашия сънародник?

Нашият треньор е много добър и притежава огромен опит. От много малко време е в България, но работи много добре и изключително професионално. Той знае много за футбола. Смятам, че с негова помощ отново ще сме на правилния път. Работим добре, тренираме добре, играем добре и имаме всичко, за да печелим мачовете си. Имаме качества да преминем групата и да се върнем на първото място в първенството на България.

Кой е най-опасният ви съперник в българското първенство - Левски или ЦСКА-София?

Мисля, че днес Левски и ЦСКА са станали по-силни от преди. Ще добавя и отбора на Ботев Пловдив. На първо място слагам Левски, защото са на първо място, после поставям ЦСКА, а на трето място от съперниците Ботев. На този етап Левски е първи. Този отбор е много добър и има качества. Скоро ще можем да се срещнем с тях.

За финал - има ли вратари в другите отбори от Първа лига, които да харесваш като качества?

Да, има такива. Харесвам вратаря на ЦСКА-София. Много ми допада и вратарят на Ботев Пловдив. Този на Левски е тук от малко време и още нямам наблюдения. За мен вратарите на Ботев и ЦСКА са много добри.