Реал Мадрид се готви за петото си гостуване в Шампионската лига този сезон и в Испания веднага потърсиха закономерности около представянето на тима извън "Сантяго Бернабеу". И излезе един много интересен факт около мачовете на "белите" извън Испания. 

А той е, че момчетата на Карло Анчелоти имат четири победи от четирите си гостувания досега и в тях са реализирали 8 гола, а са получили само един. И това едно-единствено попадение е паднало в София на мача с Лудогорец.

Марселиньо откри резултата тогава в самото начало и вече над 350 минути Реал не е получавал гол извън "Сантяго Бернабеу". Като цяло този сезон е доста силен за мадридчани, които имат само едно поражение и седем победи в осемте си мача през кампанията. 

Но в Испания веднага съзряха и друга поличба, която предвещава интересен сблъсък на четвъртфиналите за Реал. Според статистиката "белите" не са получавали гол извън Мадрид, но сега им предстои гостуване точно в испанската столица на градския съперник Атлетико и може да се очакват много попадения и в двете врати.