Шпионинът в „сините” редици Тони Здравков разказа част от впечатленията, които е добил от последния мач на Дебрецен. Специалистът бе в Унгария, където имаше задача да наблюдава противника на Левски в Шампионската лига.

„Ситуацията в Азербайджан и Унгария е доста различна. В Дебрецен не разчитат толкова много на чужденците, напротив, наблягат на местни играчи. Хората, които играят в Дебрецен са доста по-дисциплинирани. Това е съвсем нормално с оглед на културата и историята на хората в Унгария. За мен отборът на Дебрецен е малко по-добър от ФК Баку”, коментира Здравков за Гонг.

„Не мисля, че това е шпионска информация. Такива неща са съвсем нормални в съвременния футбол, това е начин на работа. Навсякъде по света има хора, които гледат противниците си. Каквато информация е трябвало, съм дал на треньорския щаб. Ще имаме още контакти по този въпрос”, продължи Тони Здравков.

„През първото полувреме стояха добре на терена. Бяха изключително дисциплинирани. След паузата се поотпуснаха, защото и нивото на противника на беше високо. В атакуващ план стоят много по-добре, отколкото във фаза защита. Нямат ярки индивидуалности, а залагат изцяло на колектива”, внесе още яснота съгледвача на Левски относно силата на Дебрецен.

„Отнесоха се нормално с мен. Знаеха, че ще присъствам. Всичко беше нормално. Не смятам, че са скрили нещо. Двама души не взеха участие, защото явно имаха някакви травми и ги пазиха. Единият беше резерва, а другият остана извън групата. Стилът им е един и същ. Така играха и срещу шведския Калмар, среща която имаме на запис. Схемата на игра е 4-4-2. Единият нападател е много раздвижен. Не е забит в защитата, а се движи по фланговете. Той е може би най-добрият им футболист”, завърши Тони Здравков за Гонг.