Старши треньорът на Левски Ратко Достанич бе разочарован след загубата с 0:4 от Лацио в мача между двата тима от груповата фаза на турнира Лига Европа. Спецът сподели, че тежкият резултат за „сините” от София не е реален, тъй като и неговите играчи са имали своите положения. Сърбинът все пак призна, че многото и груби грешки са се оказали решаващи и те са главната причина за разгромната загуба.

Ето какво сподели Ратко Достанич по времена пресконференцията след загубата от Лацио:

Трудно е да се говори след загуба 0:4. Мисля, че резултатът не е реален, защото сътворихме доста положения. Но направихме и груби грешки, от които дойдоха головете.

Мисля, че Левски не е толкова слаб. Имаме бързи играчи, бяхме равностойни. Направихме много груба грешка в края на първото полувреме. В началото на първото бяхме много по-добри от тях и отново допуснахме грешка, след това отново и мачът свърши.

Аз свърших своята работа на 300 процента. Мога само да се чувствам отговорен, не искам да се чувствам виновен, защото направих всичко възможно да вдигна тези играчи. Не бива да правим такива грешки, ако не ги бяхме допуснали, резултатът щеше да е различен.

Христо Йовов направи силни мачове, имам 3 играчи на поста зад нападателя, но на Йовов му се натрупаха доста срещи и исках да използвам свежи футболисти. Ицо заслужаваше да играе и трябваше да помогне. Георги Христов вероятно наистина е в криза. Нямам други нападатели, които мога да пусна вместо него. При 2:0 аз поех отговорност да вкарам и Боян Табаков.

Трябва да направим добри мачове в шампионата. Има голямо напрежение в отбора, а от там идват и многото грешки.

Виждам за какво става дума, трябва да се стягаме и да спечелим срещу Локомотив Пд.

Не бива да търсим скандали сега, трябва да гледаме реално на нещата. Загубата не беше заслужена в този мач.

Ако поединично всеки не прави толкова грешки, отборът ще е много добър, както и всеки един играч.

Аз съм отговорен човек и знам за какво става дума. Правя всичко възможно, не ми е лесно. Всичко ще дам за Левски. Всичко възможно ще направя за отбора. Всичко в живота съм направил с тези две ръце. Знам как се чувстват феновете сега. Какво искате, харакири ли да си направя?

Да, срам ме е. Не търся алиби, това са футболистите, с тези играчи се опитвам да направя всичко възможно.

Лацио има добри футболисти, които могат да сменят схемата. Научени хора, които много сериозно вършат своята работа.