Старши треньора на Рома сравни ЦСКА с отбора на Катания, като даде леко предимство за българския тим.

„ЦСКА е като Катания, но българите са малко по-силни. Това е един много добре организиран отбор и ако не внимаваме, може да ни създадат проблеми”, каза Раниери днес преди тренировката на Рома на базата в Тригория.

Рома приема ЦСКА утре от 22.05 българско време на „Олимпико” в среща от група „Е” на турнира Лига Европа.

Наставникът на римляните разкри, че може да даде почивка на капитана на тима Франческо Тоти.

„Довечера ще преценя, но има вариант да дам почивка на Тоти. Той вече е на възраст и не може да играе на топ ниво през три дни. Освен това в неделя имаме друг, не по-малко важен мач за първенството на Италия”, каза още Раниери.

Специалистът със сигурност ще направи промени в сравнение с гостуването от калчото на 18-ия в класирането Катания в неделя, което завърши 1:1.

„Сигурно ще променя тактическата схема 4-4-2, която може да премине в 4-2-3-1 или 4-4-1-1”, заяви Раниери, цитиран от БТА.

„Трябва много да внимаваме в защита, защото това все още е слабото ни звено. Постепенно Рома ще се „излекува” от кризата, но за това трябва време. Най-доброто лекарство са победите. Само така ще си върнем доверието на тифозите", коментира още Раниери. Наставникът на „вълците” смята, че отборът му е отлично подготвен физически, но трябва да се работи върху психологическото състояние на играчите.