Отборът на Лудогорец стартира похода си в Европа срещу Милсами. Жребият, изтеглен по-рано днес в Нион, отреди българският шампион да се изправи срещу този на Молдова във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Любопитното е, че Милсами са популярни у дома като „орлите“, каквото е и прозвището на разградчани.

Първите мачове от този етап на надпреварата ще се проведат на 14/15 юли, а реваншите са насрочени за 21/22 юли. Лудогорец ще бъде домакин в първия мач, а седмица по-късно ще гостува в Орхей.  

Футболен клуб Милсами е създаден през 2005 година. Прозвището им е "орлите". Титулярнияте им екипи са изцяло бели, а резервните изцяло червени. Капацитетът на стадиона е 2 539 места. Наставник на тима е Юри Осипенко. Президент е Илан Шор.

Отборът на Милсами спечели шампионата на Молдова през 2014/2015 година. Във витрината си имат също Купата и Суперкупата на Молдова, спечелени през 2012 година.

Тимът играе в Лига Европа през лятото на 2012 година, където отпада драматично във втория предваителен кръг от Актобе (Казахстан). Съставът печели първата среща с 4:2, но в гостуването си претърпява тежко поражение с 0:3.

Милсами става шампион тази година по изключително драматичен начин, завършвайки с равни точки с втория Дачия Кишинев и третия Шериф Тираспол.

Основаният през 2005 година започва участието си в третото ниво на местния футбол, където играе два сезона. В следващите два се подвизава във втория ешелон на Молдова, а от 2009/10 е неизменна част от елита на страната. През 2014/15 тимът за първи път стъпва на първото място, а това ще бъде дебютно участие на отбора в Шампионска лига.