Португалецът Бруно Пайшао ще бъде главен арбитър на първия мач на Левски в Лига Европа тази година. Официалният сайт на УЕФА публикува съдията на мача, въпреки че все още не е ясен съперника на сините. Той ще се определи след реванша между Хибърниънс и Сараево.

Реферът на „сините“ е единствения ясен съдия до момента на някой от евроучастниците ни тази година. Все още не са обявени съдиите на мачовете на ЦСКА, Лудогорец и Локомотив Пловдив, които са след десетина дни.

Бруно Пайшао има един единствен допир до българския футбол. През 2006 година той е бил главен съдия на при загубата на ЦСКА като гост на Бешикташ с 0:2 в Купата на УЕФА. В този мач той показва 4 жълти картона и гони от игра македонеца Робърт Петров. Мачът на „червените“ срещу турския тим на практика е и дебюта на Пейшао в евротурнирите.

До момента в своята кариера португалецът е ръководил 19 срещи в Шампионска лига и Лига Европа, както и един мач в турнира Интертото. Освен това той е свирил две квалификации за Европейско и две квалификации за Световно първенство.