Лудогорец направи истински подвиг срещу Партизан, като победи сръбския шампион на неговия стадион „ЮНА“ в мача реванш от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Лудогорец победи с 1:0 Партизан и по този начин с общ резултат 3:1 разградчани се класираха за плейофния кръг на турнира. По този начин Лудогорец си гарантира минимум участие в груповата фаза на Лига Европа, а ако победи следващия си съперник, българският шампион ще се класира за групите на Шампионската лига. Победният гол за Лудогорец реализира Христо Златински от дузпа в 88-та минута.

Лудогорец се представи много достойно срещу Партизан и успя да издържи на сериозните атаки на сръбския отбор. Разградчани играха много дисциплинирано и стабилно в защита.

През първото полувреме Лудогорец игра равностойно и не позволяваше на Партизан да създава много опасности пред вратата на Владислав Стоянов. През втората част на няколко пъти решаващи намеси на Мантула, Барт, Минев и българският страж предотвратиха това топката да влезе във вратата. Футболистите на Лудогорец дочакаха своя момент в края на срещата, когато получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Христо Златински.

Първата опасност в срещата бе в 6-та минута през вратата на Лудогорец, където Нинкович центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където се получи разбъркване и топката попадна в Иван Иванов, който стреля със задна ножица, но неточно в аут.

Лудогорец можеше да попари домакините в 11-та минута, когато след бърза контраатака Иван Стоянов се измъкна от опеката на Обрадович и излезе сам срещу Лукач, но се позабави, след което стреля, но слабо и вратарят на Партизан успя да отклони топката в ъглов удар.

Партизан владееше повече топката в следващите минути, но трудно стигаше до опасности пред вратата на Лудогорец. В 33-та минута Нинкович центрира опасно в наказателното поле на Лудогорец, където Митрович не успя да стреля добре, но Владислав Стоянов също не се намеси убедително и топката стигна до Маркович, който подаде към Илич, а той стреля от границата на наказателното поле, но неточно в аут.

Лудогорец пропусна нова възможност в 41-та минута, когато Остоич и Лукач се сблъскаха за една висока топка и кълбото попадна в Златински, които опита с прехвърлящ удар да намери очертанията на вратата на Партизан, но топката излезе в аут. Вратарят на Партизан – Лукач получи контузия и бе сменен принудително от Живкович.

Партизан започна много силно през второто полувреме и вкара Лудогорец в неговата половина. В 47-та минута Нинкович стреля опасно от границата на наказателното поле на Лудогорец, но Владислав Стоянов успя да извади топката в корнер.

Домакините продължиха да играят силно и в 72-та минута Нинкович центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Митрович засече топката с глава, но тя рикошира след това в главата на Барт и мина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Владо Стоянов и излезе в корнер. Минута по-късно последва ново центриране от корнер в наказателното поле на Лудогорец, където Митрович стреля с глава, но топката излезе в страни от десния стълб на вратата на Владо Стоянов. В 75-та минута Нинкович центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, където Мантула изби доста опасно топката, която се разходи по гол линията и излезе в корнер. Веднага след това последва ново центриране в наказателното поле на Лудогорец, къдетосе получи разбъркване, Владо Стоянов излезе неразчетено, Остоич стреля с глава, а Минев изби с глава топката на метър пред гол линията. Партизан продължи да атакува и в 81-та минута Маркович стреля от границата на наказателното поле на Лудогорец, но топката мина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Владо Стоянов.

Лудогорец получи правото да изпълни дузпа, след като в 86-та минута Витиня центрира остро в наказателното поле на Партизан, където Гулан бутна в гърба Безяк и съдията Алан Кели свири дузпа за Лудогорец. Ирландският арбитър изгони с директен червен картон Гулан. Христо Златински бе безпощаден от бялата точка, като прати Живкович в десния ъгъл, а топката влетя в левия на вратаря на Партизан.

Партизан можеше да стигне до изравнително попадение във втората минута на даденото от съдията продължение, когато Лука пусна много хубав извеждащ пас към Шчепович, който излезе сам срещу Владо Стоянов и стреля, но вратарят на Лудогорец се представи блестящо и успя с крак да избие топката в корнер.

Така Лудогорец победи Партизан насред Белград и се класира за плейофния кръг на Шампионската лига, а жребият е в петък, когато българският шампион ще научи своя съперник.

Партизан: 25. Лукач (45' - 1. Живкович), 15. Иванов, 26. Обрадович, 40. Остоич, 99. Джемба-Джемба, 11. Нинкович, 21. Маркович, 22. Илич (к) (68' - 44. Шчепович), 24. Грбич (80' - 7. Лука), 36. Гулан, 45. Митрович.

Лудогорец: 21. Вл. Стоянов, 80. Кайсара, 4. Мантула, 5. Барт, 25. Минев, 18. Дяков (к), 23. Златински, 73. Ив. Стоянов (54' - 17. Абало), 84. Марселиньо (64' - 8. Ешпиньо), 7. Александров (85' - 77. Витиня), 9. Безяк.