Наставникът на Виктория Пилзен Роман Пиварник заяви, че влизането в групите на Шампионската лига е въпрос на чест за чешкия състав. Специалистът обясни преди мача реванш срещу Лудогорец, че ако домакините инкасират гол на свой терен, той ще тежи като два.

Виктория посреща Лудогорец във вторник, от 21.45 часа. Срещата ще може да проследите в сайта Gong.bg и по Дарик радио. Българският шампион има аванс от два гола след първата среща в София.

„Не ни вълнуват Букмейкърите. За нас всеки мач е различен. Ние винаги играем за победа. Този мач ще е различен, а ние ще сторим нужното, за да победим“, започна Пиварник.

Виктория спази традиция в тренировките

„Естествено, това е отделен мач. Ние трябва да сме компактни. Когато съперникът има такъв аванс, ние трябва да разчитаме на контраатаки“.

„Това е отбор, който съзнава силата си, с добри играчи. Диктува играта, играе на контраатаки. Но мисля, че Лудогорец ще играе, както в първия двубой. Може да е малко по-внимателен, защото води в резултата“, каза още Пиварник.

„Всеки мач е различен, ние имахме шансове в първия двубой. Мисля, че трябва да сме активни и да отбележим, а след това да изравним и победим“, добави Пиварник.

„Ние сме направили анализ на предходната среща. Смятаме, че сме във форма, независимо от резултатите. Нека отбележим нещо, че нито един от играчите на Лудогорец, които играха срещу нас, не се включиха в последния шампионатен мач на отбора. На терена бяха резервите. Те оставиха основните си футболисти да почиват. Ние нямаме толкова играчи. Всяка промяна в състава ни, се отразява и има ефект. За Пилзен влизането в Шампионската лига е въпрос на чест, ние ще се опитаме да го осъществим“, обясни специалистът.

„Искаме да променим нещата“, отбеляза Пиварник.

„Искаме да се съсредоточим върху възможно най-доброто представяне срещу Разград. Съгласен съм, че първият гол е много важен. Знам, че ако Разград поведе, това е гол с тежест на два“.

„В Лудгорец предполагам, че ще има една или две промени, но няма да има съществена разлика. Нашите промени, ще ги видите в мача. След тренировката ни ще видим на кои футболисти ще разчитаме“, завърши треньорът на чехите.


Веско Вълчев, пратеник на Дарик радио в Чехия