Капитанът на Литекс Ивелин Попов бе в отлично настроение на Летище София, откъдето отборът се отправи към Словакия за реванша от Шампионската лига срещу Жилина. Първият мач в Ловеч завърши 1:1, но Попов продължава да държи на мнението си, че шансовете за продължаване остават равни.

Той не пропусна да коментира и широко обсъжданата тема за печелившия фиш от тотото за 6 милиона лева, който не бе потърсен в Ловеч. „Аз, Занев и Бодуров май пуснахме, но не сме си проверили фиша. Оставихме парите на държавата. Щом отиват за спорта, е супер,” шеговито отчете Попето.

За двубоя в Жилина, той каза: „В Литекс има достатъчно добри нападатели, както и защитници. Отиваме, и 100% ще вкараме гол. Мисля, че ще се поздравим с успех.”

От състава на Литекс ще липсват трима основни футболисти – Барт, Петков и Дока, и за тяхното отсъствие Попов отбеляза: „Всеки един от тях е изключително важен за нашия отбор. Ще ни е трудно без тях, но това ще е добре за момчетата, които не взимат толкова често участие, да се докажат, да покажат на какво са способни.”

Запитан за тактиката, която ще трябва да избере Литекс, за да търси попадение на всяка цена, капитанът бе категоричен, че тимът ще се справи:„Ще се оголим, но треньорът ще ни каже какво да правим. Отиваме, и излизаме за победа.”

В предишния кръг на Шампионската лига, Литекс игра по-силно като гост на Рудар, е сега Попов смята, че това може да се повтори:„Надявам се и този път да е така, да бъдем компактни, и очаквам да играем по-добре от първия мач.”

„Очаквам Жилина да излязат надъхани, и те искат да влязат в групите. Ще се получи здрав мач, каквото стане,” добави Ивелин и завърши: „Държа си на мнението, че шансовете са 50/50, и ще си го защитавам докрай.