Черногорският вратар на Левски Милан Миятович заяви, че е повече от доволен от преминаването си в клуба. Той пристигна на „Герена“ като свободен агент, тъй като договорът му с Будучност изтичаше на 30 юни.

31-годишният национал ще се конкурира за място под рамката на вратата с Николай Михайлов.

Пред „Sportklub“, Милан заяви, че още през миналия сезон в клуба са стартирали реформи, които ще го изведат отново на върха.

„Левски е много голям клуб, той е едно от най-големите предизвикателства на Балканите. Можете да сте сигурни в това. Затова и съм много доволен от този трансфер. Попаднах в много амбициозен клуб, а целта е да го върнем на пътя на старата му слава“, заяви Миятович.

„Чакам с нетърпение мачовете от Лига Европа, както и битките за върха на класирането в първенството. Не би било най-правилното нещо аз да поставям и обявявам цели, но задачата е да спечелим трофеи. Надявам се, че ще вземем такива още през настоящия сезон“, каза вратарят.

„Искам да използвам възможността да благодаря на ръководството на Будучност, на треньорския щаб и бившите ми съотборници. Ще следя мачовете им в Лига Европа, надявам се да направя пробив, както и да си върнат трона в местния шампионат. А освен това и да завоюват пак купата, както направихме през миналата кампания“, заяви Миятович.

През миналия сезон 190-сантиметровият страж изигра 31 мача в първенството на Черна гора, като в 18 от тях запази мрежата си суха. Бе избран за най-добър вратар, а освен това редовно получава повиквателни за националния отбор. Милан бе под рамката на „соколите“ в последните две евроквалификации – при 1:1 в домакинството на Косово и 0:3 при визитата на Чехия. Очаква се да бъде в състава и за сблъсъка с България на 11 октомври в Черна гора.