Литекс загуби с 1:2 у дома от Дебрецен в реванша от плейофите на Лига Европа и с общ резултат 1:4 отпадна от турнира.

През първото полувреме очаквано оранжевите бяха по-активния отбор на терена на Градския стадион в Ловеч с оглед на резултата от първия мач - 0:2 в полза на унгарците, но не успяха, да стигнат до гол.

Българският тим имаше няколко добри положения преди почивката, но най-чистото такова бе за Дебрецен - в 40-ата минута, когато Варга проби отлично отдясно и изведе като по конец Шекели сам срещу вратаря Виничиус, но нападателят на гостите стреля в аут.

Осем минути след началото на втората част се случи най-неприятното за ловчанлиите - влезлият току що в състава на гостите Мбенгоно нахлу отляво, преодолявайки Ивайло Петков и с удар по диагонала матира вратаря Виничиус, за когото това бе дебют в евротурнирите.

В 68-ата Литекс, на който в този момент трябваха четири безответни гола, за да се класира, изравни след комбинация между двама влезли като резерви футболисти - Дока центрира към Флорин Брату и отблизо румънският нападател изравни за 1:1.

Цвиткович донесе победата на Дебрецен и в реванша в 81-ата минута, когато с изстрел от дъгата на наказателното поле прехвърли излезлия по-напред от необходимото Виничиус и направи 2:1 за маджарите.

Така след три поредни загуби в евромачовете Литекс отпадна и от Лига Европа, след като вече бе елеминиран от Шампионската лига и ще трябва да се съсредоточи върху изявите си в България.