Бразилският стрелец на Виляреал Нилмар заяви след днешната тренировка на испанците, че ще е готов за двубоя срещу Левски. Тази сутрин момчетата на Валверде проведоха занимание и най-голям интерес имаше около състоянието на Нилмар.

„Добре съм. Видяхте, че тренирах тази сутрин и съм готов за мача в четвъртък срещу Левски. За щастие просто получих един силен удар в глезена”, коментира Нилмар пред вестник „Марка”.

Нападателят не скри, че е щастлив от хеттрика, който реализира за родината си Бразилия в квалификация срещу Чили.

„Да вкараш три гола винаги е специално. Надявам се да бележа и за Виляреал на „Ел Мадригал”, дано това стане още в четвъртък. Не крия, че мечтаем и за Лига Европа. Имаме много широк и класен състав, а защо не дори и да спечелим турнира”, изхвърли се голмайсторът на Виляреал.

При положение, че Нилмар е възстановен, извън стартовия състав срещу Левски най-вероятно ще остане Йоренте. Твърд титуляр в селекцията на Ернесто Валверде е италианският национал Джузепе Роси.

Нилмар премина във Виляреал от бразилския Интернасионал. Преди това нападателят игра за Коринтианс, а в Европа има кратък опит от престоя си в Лион.

За Бразилия Нилмар има изиграни 10 мача, като в тях е поразил целта пет пъти.