Финландци и хървати ще надуват свирката на двата двубоя на Литекс във втория квалификационен кръг от турнира за Купата на УЕФА. Ловчанлии приемат израелския Апоел Ирони Кирят Шмона на 14 август от 20 часа на Градския стадион в Ловеч. Двубоят ще бъде ръководен от финландецa Петери Кари, реваншът в Хайфа, който е на 28 август от 19 часа, е поверен на хърватина Драженко Ковачич.

Първият мач на столичния Локомотив в същата надпревара със сръбския Борац Чачак ще бъде ръководен от Марк Къртни (Северна Ирландия). Двубоят е в Смедерево от 18.15 часа. Реваншът на 26 август на Националния стадион „Васил Левски” е от 20 часа и ще бъде ръководен от норвежеца Свен Одар Моен.

Третият наш представител в турнира за Купата на УЕФА – Черно море гостува на Макаби Нетаня в Тел Авив. Мачът на 14 август е от 21.10 часа и е поверен на австриеца Берхард Брюгер. Ответният двубой ще се играе на 28 август на националния стадион в София и е с начален час 20.00 часа. Срещата ще бъде ръководена от латвиеца Андрейс Сипаило.