Съдийска бригада от Франция ще ръководи първия двубой от плейофите на Шампионска лига Левски - Дебрецен. Срещата е в сряда (19 август) от 21,45 ч. на стадион „Георги Аспарухов".

Главен съдия - Лоран Дюамел, асистенти - Стефан Дюамел, който е брат на първия съдия, иДавид Бенеш. Четвъртирефер пък ще бъдеЕрве Писирило.

Съдийски наблюдател - Атанасиос Бриакос (Гърция). Делегат - Герхард Капъл (Австрия).

Дюамел, който е роден на 10 октомври 1966 година, е съдия към Френската футболна федерация от 1993 година, а от 1999-а е международен рефер.

Интересен факт е, че в момента Дюамел е наказан да не свири във Франция, но въпреки това получава наряди в европейските клубни турнири.

В края на март французинът сътвори сериозен гаф по време на Световната квалификация между Холандия и Шотландия, след като първо не призна редовен гол на островитяните, а след това отсъди спорна дузпа за „лалетата”.

Дюамел може да се похвали с три ръководени мача в Шампионската лига през миналия сезон. Той бе главен арбитър на мачовете Барселона – Спортинг (3:1), Анортозис – Интер (3:3) и Манчестър Юнайтед – Олборг (2:2), в които се е отчел едва с 3 жълти картони и нито един червен.

Французинът е свирил два исторически мача на Левски в близките години. Той надуваше свирката в мача на сините срещу словашкия Артмедия (1:0) от 1/16-финалите на Купата на УЕФА преди 4 години. Дюамел бе съдия и на първия мач от Шампионската лига в България. В него шампионите загубиха от Челси, но чрез Мариян Огнянов вкараха първия си гол в Лигата.