Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов е притеснен от факта, че "сините" вече прекалено често пропускат евроучастията си. По негово време те изиграха последните си силни мачове на Стария континент и се подвизаваха в Шампионската лига.

В момента той е начело на казахстанския Астана и пише евроисторията на този отбор. И му е болно, че левскарите вече са пропилели с лека ръка коефициента, натрупан по негово време. Той говори директно в ефира на "Дарик радио" за "Спортно шоу Гонг".

"Общо взето следя Левски. През годините съм казал всичко за този отбор, но това е мое мнение и мое право. Единственото, на което не се обръща внимание сега е, че от европейски коефициент 38, вече падна на 3. Не знам кой ще върне Левски не европейската сцена, трябват няколко години да се играе на високо ниво."

"Там са парите, в евротурнирите. Това с лека ръка го пренебрегваме, а даже приемаме за нормално Левски да не играе в Европа. Само от Лига Европа Астана си гарантира 6 млн. евро, а в Шампионската лига може да дойдат и много повече."

"Не мисля, че в Казахстан се работи повече. Треньорите и ръководителите в клубовете трябва да си свършат работата, играчите само изпълняват. Собствениците не са виновни. Не се чувствам като разказвач на приказки в Казахстан, чувствам се само като човек, който си е свършил добре работата. Тази година имаме минимум 12 мача в Европа", сподели Мъри пред "Дарик".