Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов заяви, че тимът му е изиграл „един европейски мач“ в сблъсъка срещу Зрински Мостар. „Канарчетата“ победиха с 2:0 и с общ резултат 3:1 продължават напред в Лига Европа, където ще срещнат Щутгарт.

„Най-вече спечелихме с държанието си на терена, с тактиката и дисциплината, контролирахме топката. Вкарахме чак накрая, но мисля, че Ботев изигра един европейски мач. Трудно намирахме път към вратата. Ще искаме повече от нашите атакуващи футболист“, коментира Мъри.

„Всички сме доволни и щастлив. Знаем ,че сме свършили работата, щом хората са доволни. Вършим добра работа. Ще се надявам срещу Щутгарт. Надявам се да играем дисциплинирано, мисля, че имаме своите шансове срещу тях. Това са хората, на които ще разчитам“, каза още Станимир Стоилов.

"Който подцени ситуацията или не е достатъчно готов може да си изпати. Това важи и за нас. Днес бяха затворени, и ни беше трудно. Щутгарт обаче притежава по голяма класа. За нас е предизвикателство. Ще се опитаме да зарадваме публиката. Всички, които липсват в момента, с изключение на Иван Цветков, ще имат картотеки. Основното нещо което ще искам от моите футболистите ще искам да мислят за мача в неделя от А група. После ще се готвим за мача в четвъртък. Знам, че им е трудно на футболистите, но ние си го поискахме и трябва да се справим."

"Ботев има достатъчно футболисти в атакуващ план. Можем да заместим всеки. Всеки един може да бъде заместен стига този, който влезе да играе на максимума на възможностите си."

"Първо да поздравя Лудогорец за отличната игра и резултат. Пожелавам им успех да елиминират Партизан, Имат сили за това. Така се случи, че от евроучастниците, само Левски беше софийски отбор и за жалост отпадна. Смятам, че до момента Ботев показва максимума от възможностите си. Мисля, че до този момент представяме добре България, както ние, така и Лудогорец."