Звездата на Левски – Уелтън, отбеляза първото попадение за своя тим при успеха с 2:0 като гост на Шкупи в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. По този начин 25-годишното крило за втора поредна година бележи първия гол на „сините“ в Европа, след като през 2022-а още в първата минута беше точен за домакинския успех срещу гръцкия гранд ПАОК.

С това си постижение Уелтън се превърна в първия чуждестранен футболист, който в две поредни години реализира първото попадение на Левски в евротурнирите. В историята на „сините“ само още трима може да се похвалят с подобно постижение. Това са Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо и Георги Чиликов.

start-photo.bg
97 снимки

През 1992-а година Боримиров вкарва първия гол за тима от „Герена“ при домакинската победа с 2:1 над Люцерн след обрат. Година по-късно той е първият играч на Левски, който се разписва при загубата с 2:3 като гост на шотландския Рейнджърс.

Гонзо бележи първите евроголове на „сините“ през 1997-а и 1998-а година. В първия случай прави това за 1:1 срещу Слован Братислава на „Васил Левски“. На следващата година реализира първото попадение за успеха с 8:1 над Локомотив Витебск, също на Националния стадион.

start-photo.bg
64 снимки

През 2002-а година Чиликов открива резултата за домакинския успех с 2:0 над латвийския Сконто. През 2003-а година пък е автор на първия гол при победата с 4:1 като гост на казахстанския Атирау.