След като носеше фланелката на Партизан през 2013-а и 2014-а, Петър Гърбич игра два пъти срещу българския шампион Лудогорец в квалификациите за Шампионска лига – и двата пъти българският тим продължи напред и елиминира сърбите. Шест години по-късно Гърбич е капитан на Будучност и ще „търси отмъщение” срещу силния опонент. „Играл съм с Партизан два пъти срещу тях и знам колко силен отбор са. Ситуацията е различна, тъй като това е само един мач. Факт е, че имат много повече опит от нас в Европа, но знам как се готви отборът ни и нямаме търпение да излезем срещу тях. Най-малкото искаме да се реабилитираме след загубата от Дечич в първия кръг на първенството ни. Иска ни се да покажем добър футбол от нас и да докажем нивото на Черна гора”, каза Гърбич на пресконференция.


Както е известно, двата отбора ще се изправят един срещу друг в сряда, 19-и август, от 21,00 часа в мач от първи квалификационен кръг за групите на Шампионска лига в Подгорица. Срещата ще може да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA. Сайтът Gong.bg ще следи всичко на живо за вас от чернгороската столица с текст и богато видеосъдържание.


Антон Узунов
21 снимки

„Трябва да влезем смело в срещата, да опитаме да играем нашия футбол. Няма да променяме нищо, а ще опитаме да играем силен футбол. Няма да действаме като аутсайдери. Това е в кръвта на Будучност – да атакува, разбира се трябва да бъдем отговорни”, завърши звездата на тима.

21 снимки