Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков бе категоричен, че няма притеснения преди мача с Байер Леверкузен от петия кръг на групите на Лига Европа и спи спокойно нощем. Специалистът добави, че не бива да се правят сравнения между Първа лига и втория по престиж турнир на Стария континент, като подчерта, че „орлите“ винаги се стремят към победи.

Българският шампион все още няма успех в своя поток. След две ремита и две поражения „зелените“ заемат 3-ото място с 2 пункта. „Аспирините“ са начело с 9 пункта, колкото има и вторият Цюрих.

Байер посреща Лудогорец в четвъртък, 29 ноември, от 19:55 часа.

„Не мога да гадая как ще подходи Байер Леверкузен. В едно нещо съм убеден – ще се отнесе максимално сериозно, няма да подцени този двубой. Това, което очаквам още, е че футболът, който показаха в Разград, ще се постараят да го повторят“, започна Антони Здравков.

„Мнението на противниковия треньор няма как да промени моите и идеи и на щаба ни“.

Антони Здравков

източник: Веско Вълчев

„Лукоки ще тренира днес и ще се преценява в последния момент“.

„Това, че Клаудио Кешеру е тук показва, че е от лидерите в отбора. Колкото до моя сън – спя спокойно, нямам притеснения“, продължи наставникът.

„Не мисля, че трябва да сравняваме първенството на България и Лига Европа по никакъв начин. Всеки мач има отношение към клуба, играчите и треньорите също имат отношения към дадения мач и турнир. Мисля, че отборът на Лудогорец винаги се е стремял да победи. Това, че в Лига Европа нямаме успех досега, не е добре. Но не делим турнирите“.

„Винаги съм харесвал атакуващия футбол и винаги съм бил щастлив, когато бием с 4:2, например. Смятам, че е по-хубаво и за футбола, и за самите футболисти“, каза за финал Здравков.

Още новини: 

Дяков: Може би ще изненадаме Байер

Лудогорец без Кампаняро, но с Лукоки в Германия


Веско Вълчев, пратеник на Дарик в Германия