Старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков сподели очакванията си за труден мач с АЕК Ларнака в третия кръг на груповата фаза на Лига Европа, но подчерта, че тази среща няма да е финал за разградчани. Специалистът, който ще направи дебюта си начело на шампионите, в сблъсъка в четвъртък, сподели още, че ще изисква от своите момчета повече концентрация в защита и в атака.

АЕК Ларнака приема Лудогорец в четвъртък, 25 октомври, от 19:55 часа. И двата тима нямат спечелена точка до момента в Група А, а евентуален успех ще съхрани шансовете за класиране в следващата фаза.

 „Няма да бъде лесен мач. И двата тима ще се борят за успеха, дано ние го постигнем“, коментира Здравков.

Нападателят Клаудиу Кешеру е под въпрос за двубоя в Кипър, а Здравков коментира шансовете на румънеца така: „Сега на тренировката ще видим какво е състоянието му, предполагам, че няма да има здравословни проблеми. Дано всичко е нормално, а дали ще вземе участие, ще преценим. Надявам се, че ще можем да използваме всички, които искаме“.

Антони Здравков и Марселиньо

източник: Gong.bg, Веско Вълчев

„Ние отчитаме като факт, че допускаме голове, а това не бе така в началото на сезона. Правим анализи. Говорим с играчите, показва се в тренировките. В последните дни работихме в друга насока. Смятам, че всичко това се дължи на липса на момента концентрация“.

„Не бих казал, че мачът с АЕК е като финал за нас, но е важно да играем добре и да спечелим, а така да останат шансовете да излезем от групите“, продължи Здравков.

„Ако някой треньор си помисли, че за два дни трябва да промени нещо, ще настъпи хаос. Нова дума – не мисля, че трябва да има нови думи, а повече концентрация в защита и в атака, когато създаваме положения“.

„АЕК разполага с футболисти, знаещи да играят с топката. Марселиньо затова е на мнение, че  втори по-сила, но това не знае, че е по-добрият от нас,. Леверкузен е по-добрият от двата тима. Помежду ни утре ще стане ясно, кой е по-силен“, добави специалистът.

Още новини: 

Треньорът на АЕК Ларнака не обмисля сериозни тактически промени 

Марселиньо здраво стъпил на земята: АЕК е много сериозен тим


Веско Вълчев, пратеник на Дарик радио в Кипър