Опитният 34-годишен защитник на казахстанския Астана Тимур Досмагамбетов обеща на пресконференцията по повод мача на неговия отбор с Лудогорец, че на българите няма да им е никак леко и не бива да си правят илюзии за приятно прекарване в Казахстан.

"От мое име и от името на целия отбор мога да кажа едно нещо – утре ще се бием на терена от първата до последната минута. Ще дадем всички сили и се надявам, че с помощта на Всевишния, ще зарадваме нашите привърженици", започна Тимур Досмагамбетов.

start-photo.bg
14 снимки

"Не бива да се сравняват Лудогорец и Динамо Загреб. Това са напълно различни отбори. И вече става дума за друг турнир, така че у нас има задача да попаднем в груповия етап. Да, утре ни чака силен отбор, но повтарям – ще дадем всички сили, за да зарадваме феновете си".

В последните си четири мача Астана има една победа, едно равенство и две поражения. Досмагамбетов беше попитан на какво се дължат тези резултати и дали може да има притеснения. "Всички тези последни мачове са в Шампионската лига, където няма слаби отбори. Най-важното е, че преминахме първия кръг. Не се получи да минем втория, макар да се постарахме, искахме. Надявам се, че утре всички наши моменти ще се превърнат в голове. Мисля, че утре сме длъжни да победим, допълни бранителят, който миналата година се превърна в един от топ-реализаторите с 9 точни попадения.

"Разбира се, че бих искал да вкарам. И ако има гол, ще зарадвам не само астанинските фенове, но и всички в Казахстан".

Автор: Атанас Василев/БТА