Старши треньорът на Славия - Златомир Загорчич, призова за спокойствие и търпение преди мача-реванш от първия квалификационен кръг от Лига Европа срещу Илвес Тампере. "Белите" посрещат финландците на 19 юли от 19.00 часа на стадион "Васил Левски" след минимален успех с 1:0 в първата среща преди една седмица.

"Предстои ни много труден мач. Илвес е много упорит отбор, който не се предава. Ще опитаме да спечелим и да се класираме във втория кръг, след като имаме малка преднина. Тя не ни гарантира класирането. Трябва да вкараме гол и да ги победим. Задължени сме да бъдем търпеливи. В никакъв случай няма да играем защитно. Ще чакаме нашия момент, няма да се хвърляме в атаки. Искам да мисля позитивно, максималист съм. Трябва да се класираме колкото може по-напред в турнира", заяви Загорчич на пресконференция.

Единственият проблем пред сръбския специалист е състоянието на Цветелин Чунчуков, който има лека контузия. Загорчич ще реши дали да включи нападателя в състава в деня на мача с Илвес Тампере.

Златомир Загорчич коментира и слуховете за евентуален трансфер на Антонио Вутов в Славия.

"Не знам нищо за Вутов. Сериозен футболист. Всеки треньор би желал да го има в състава си, но не знам", категоричен е бившият български национал./БТА