Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи Хайдук (Сплит) като фаворит в утрешния първи мач от втория кръг на турнира Лига Европа. Двата отбора се изправят от 21.00 часа.

"Футболистите им са запознати с обстатновката в евротурнирите и това им дава предимство. Очаква ни тежък мач. Гледах отбора на Хайдук и това, което видях, мога да кажа, че са много добър отбор, играят агресивно, правят преса по целия терен. Също така разполагат с добри футболисти, които имат търпение да владеят топката. Резултатите им го показват, бяха първите думи на треньора на Славия Златомир Загорчич на пресконференцията.

"Надявам се да покажем лицето на нашия отбор от последните мачове и да вземем един добър резултат. Настроението в отбора е добро, не се притесняваме от местната публика, която е много гореща и темпераментна. Вярвам в нашите възможности, оптимист съм.

"В официалните мачове е по-голямото напрежение. Но не вярвам, че имаме някакво предимство, защото сме изиграли до момента повече официални двубои от домакините. По време на подготовката Хайдук игра срещу много силни противници.

Попитан дали Георги Петков ще бъде на вратата утре, Загорчич отговори: Георги Петков е много важен, отборът има нужда от него. Надявам се да е добре утре и да играе. Много пъти съм бил в Сплит, но като турист, никога не съм играл аз лично на Полюд, така че за първи път ще изпитам атмосферата като участник в мача. Веднага след пресконференцията белите излязоха за своята официална тренировка, но бяха изненадани неприятно от изключително твърдия терен, който на много места беше буквално изровен.