Поредна песен, посветена на Лудогорец, се разпространява сред феновете на шесткратния български шампион.

Тя е по фолклорна мелодия, но с авторски текст, свързан с поредното предизвикателство пред отбора от Разград – 1/16-финала срещу италианския гранд Милан. 

Музиката е от песента „Назад, назад, моме Калино“ и както в оригинала има противопоставяне между лирическия герой и лице, което търси контакт с него.

Вместо към момата Калина обаче в лудогорския вариант думите са насочени към Милан и техния треньор Дженаро Гатузо.

Убеждението на лирическият герой, е че Лудогорец ще играе на финала на турнира Лига Европа през месец май, което води до извода, че Милан няма как да се надяват на победа в Разград. 

Автор на текста е 35-годишният Ивайло Иванов-Матеуса от град Попово. Той работи във военното поделение в село Светлен, част е от един от най-активните фен клубове на Лудогорец – в Попово, има и певчески талант.

Песента „Назад, назад, драги миланисти“ представил за пръв път на коледното събиране на фен клуба на Лудогорец в Попово, изпълнението му може да бъде видяно на Фейсбук страницата на фен клуба, но вече е многократно споделяно и от фенове от други населени места. 

Ето текста на новата песен за Лудогорец: 

„Назад, назад, драги миланисти, 
Ще играем на финал през май. 
Ний сме Лудогорец, ний сме финалисти, 
Трябва и Гатузо да го знай. 
Който ни попречи, който се опъне, 
Лудогорец ще ги смачка тях. 
Откажи се, Милан, няма да я бъде 
И ще станете за смях. 
Играят за народа, играят колективно, 
Ще се раздават и накрай света, 
Ако трябва и Милан ще застанат мирно, 
За да поздравят момчетата. 
Те са отбор юнаци, нашите смелчаци, 
С тях сме и във труден час, 
Падаме на колене, сваляме калпаци, 
Всичко туй го правят зарад нас“. 

В голяма част от музикалното творчество, посветено на Лудогорец, има фолклорни елементи, но има и изпълнения в други стилове.

Първото известно парче за отбора от Разград е още от 1999 г., когато Лудогорец е далеч от елитната А група и евротурнирите.

Изпълнява го поп-фолк певицата Тонита Джордан, в текста пророчески се казва, че Лудогорец ще стане шампион.

Когато наистина стана шампион, се появиха още доста песни: рапърът Гошо от „Почивка“ сътвори рап парче за тима от Разград след мачовете с Лацио, фолклорна песен представи Капанският ансамбъл от Разград, поп фолк певицата Десислава изпълнява официалния химн на отбора, болница „Надежда“ подари на отбора песента с рефрен „Бийте център, бийте два, Лудогорец е това“, през 2012 г. деветгодишният Павел Дамянов написа свой текст за Лудогорец по мелодията на „Зеленчуци който не яде“, рапърът Game Over също посвети песен на Лудогорец.