Мечтата на всеки запалянко и ръководител на футболен клуб със сигурност е нещата в него да вървят по мед и масло. И единствените притеснения да са т.нар. "бели кахъри". Е, явно в Арсенал нещата стоят точно по този начин. 

"Артилеристите" в момента делят върха с Манчестър Сити и Ливърпул в Премиършип, продължават напред за Купата на Лигата, а в Шампионската лига представянето е повече от добро. И затова сега феновете обърнаха внимание на "белите кахъри". 

Те съзряха нарушаване на традициите на клуба в последните три мача на отбора. Това бяха мачът с Лудогорец в Шампионската лига, с Мидълзбро във Висшата лига и с Рединг за Купата на Лигата, а терзанието на запалянковците е свързано с... дължината на ръкавите. 

Традицията от дълги десетилетия при "топчиите" гласи, че капитанът избира в навечерието на предстоящия двубой дали целият отбор да излиза с къси или дълги ръкави. Само че в тези двубои той избираше късите, а някои от звездите слагаха отдолу фланелки с дълги и нарушиха традицията.

Явно това в момента е най-голямата мъка за феновете на Арсенал и те дори се обърнаха към изпълнителния директор Айвън Газидис с молба тази "порочна практика" да бъде прекратена. И той им отговори. 

"В мача с Лудогорец за първи път видяхме такова нещо. Капитанът избра къси ръкави, но някои играчи сложиха под тях тениски с дълги и остана впечатлението, че не са спазили традицията. Трябва да се разбере, че това е просто едно модерно извъртане на традицията, а не пренебрегването ѝ", заяви Газидис пред разочарованите фенове. 

Той обеща в следващия мач с Лудогорец да няма такива "своеволия". Явно дори и в Англия традициите вече не са това, което бяха...