Лудогорец гостува на Олимпия Любляна в мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Двубоят на стадион "Стожице" е днес от 21:00 часа, а първата среща в Разград завърши 1:1. Двубоят е "всичко или нищо" за "орлите", които ще си осигурят участие поне в груповата фаза на Лига на конференциите, ако отстранят словенския първенец. 

От началото на сезона отборът на Ивайло Петев се люшка от едната крайност в другата. Разградчани стартираха с две поредни загуби, след което дойдоха две разгромни победи, за да се стигне до равенството с Олимпия през миналата седмица. Шампионите отложиха мача си в първенството и имаха седем дни, в които да се подготвят за реванша. В същото време Олимпия се разправи с Рогашка в словенския шампионат, побеждавайки го с 5:0. 

Петев няма да може да разчита на новата си звезда в атака Квадво Дуа. Швейцарецът с ганайски корени беше опериран в Португалия и се очаква да отсъства от терените около два месеца. Другият нов нападател Руан все още няма картотека за турнира. Същото важи и за Ноа Сонко Сундберг, който пътува с отбора до Любляна, но се очаква дебютира в неделя срещу Ботев Враца. За Словения не замина Тодор Неделев, който е с вирус. В часовете преди мача неразположение са почувствали Аслак фон Витри и Иван Йорданов, което прави участието им в срещата под въпрос. С трайни контузии са Диниш Алмейда, Дени Групер и Антон Недялков. 

Треньорът на Олимпия Жоао Енрикеш няма проблеми с контузени и наказани футболисти. Очаква се той да заложи на същия състав, стигнал до равенство в Разград. Халфът Саар Фадида даде заявка за титулярно място, след като вкара хеттрик срещу Рогашка, но е по-вероятно да остане на резервната скамейка. 

Победителят от сблъсъка в Любляна тази вечер почти сигурно ще се изправи срещу Галатасарай в третия кръг на пресявките. Турският гранд завърши 2:2 като гост на Жалгирис, но ще е огромна сензация, ако отпадне на реванша на "Тюрк Телеком Арена". 

Главен рефер на мача между Олимпия и Лудогорец е Кристиян Дингерт от Германия.