Премина и третият квалификационен кръг в Лига Европа, като се изиграха някои изключително интересни двубои. Българският шампион Лудогорец постигна впечатляваща победа, като разгроми казахстанския Астана с 5:1 и по този начин си гарантира участие в плейофната фаза на турнира, където ще се изправи срещу европейския гранд Аякс.

Карабах надви ХИК като гост с 2:1 и с общ резултат 4:2 продължава напред, като там ще се изправи срещу добре познатия на българските фенове Олимпия Любляна, който отстрани Лудогорец на по-ранен етап в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Хекен също постигна разгром, като победи Жалгирис с 5:0 и с общ резултат 8:1 си осигури двубой срещу шотландския Абърдийн. Исландският Брейдаблик победи с 1:0 Жрински, но отпадна с общ резултат 3:6, а тимът от Босна и Херцеговина ще се изправи срещу ЛАСК в плейофната фаза.

БАТЕ Борисов и Шериф Тираспол завършиха при резултат 2:2, но молдовският тим е напред със 7:3, като чака изненадата от Фарьорските острови Клаксвик. Генк и Олимпиакос бе един от най-интересните сблъсъци, като завърши 1:1, но гръцкият тим продължава след общ резултат 2:1. Класирането донесе Александропулис в 96-а минута. Чукарички ще играе срещу Олимпиакос. Славия Прага завърши 1:1 с Днипро-1 и с общ резултат 4:3 продължава напред, където ще се изправи срещу Заря Луганск.

Първите мачове ще бъдат на 24-и август, а реваншите се очаква да са на 31-и август.