Пълен до краен предел стадион в Брюксел очаква Лудогорец за дуела с Андерлехт от Лига Европа. Проверка на Gong.bg установи че на “Лото Парк” ще има 21 500 зрители, колкото е и капацитетът на брюкселското предградие. 1000 от тях пък ще подкрепят родния шампион, който вчера беше посрещнат от 50 българи на летището в белгийската столица.

Феновете на белгийския гранд се заричат да подкрепят изключително сериозно своите любимци след ударния старт на Андерлехт в Лига Европа с две победи от двата мача досега.

Срещата е с начален час 22.00 и ще може да я проследите детайлно в сайта Gong.bg.

Стадионът на Андерлехт е “Лотто Парк” (известен преди като “Констант Ванден Сток”). Намира се в Брюксел, Белгия, и има капацитет от 21 500 места след последните реновации. През годините на този стадион са се провеждали множество значими мачове както на вътрешната, така и на международната сцена.

Някои от най-запомнящите се са:

1. Андерлехт vs Реал Мадрид (Четвъртфинал на Купата на европейските шампиони, 1986 г.)

• Резултат: 3-0 за Андерлехт

• Този мач е един от най-големите в историята на клуба, където Андерлехт побеждава могъщия Реал Мадрид с впечатляваща победа. Въпреки че в реванша губят с 6-1 в Мадрид, този мач остава един от най-важните на стадиона.

2. Андерлехт vs Бенфика (Финал за Купата на УЕФА, 1983 г.)

• Резултат: 1-0 за Андерлехт

• Това е първият мач от двата финала за Купата на УЕФА, където Андерлехт успява да спечели с 1-0 и впоследствие да завърши с общ резултат 2-1 и да спечели трофея.

3. Андерлехт vs Байерн Мюнхен (Финал за Суперкупата на УЕФА, 1976 г.)

• Резултат: 4-1 за Андерлехт

• След като губи първия мач с 2-1, Андерлехт постига грандиозен обрат на своя терен, побеждавайки с 4-1 и завоювайки Суперкупата на УЕФА.

4. Андерлехт vs Манчестър Юнайтед (Шампионска лига, 2000 г.)

• Резултат: 2-1 за Андерлехт

• Андерлехт поднася изненада, побеждавайки английския гранд и действащ шампион на Европа Манчестър Юнайтед, което остава един от най-запомнящите се моменти в Шампионската лига за белгийския отбор.

5. Белгия vs Германия (Европейско първенство, 1972 г.)

• Стадионът е домакин на полуфинала на Евро 1972, където Германия побеждава Белгия с 2-1. Тези мачове подчертават важността на “Лотто Парк” в историята на белгийския футбол и международните турнири.

Драган Иванов, пратеник на Gong.bg в Брюксел, Белгия