Лудогорец гостува на Олимпия Любляна за мач-реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Резултатът от Разград остави интригата за ответния двубой в Словения. Мачът в България завърши 1:1, а реваншът е тази вечер от 21:00 часа българско време.

През уикенда Лудогорец получи почивка, тъй като визитата им на Славия бе отложена, а историята говори, че този съперник понякога се оказва доста коварен за шампиона. Олимпия обаче не прибегна до подобни прийоми и разби новака Рогаска с категоричното 5:0 в двубой от втория кръг на словенския елит. Това бе и първи успех за шампионите, след като те загубиха от Копер с 1:2 като гости в първия рунд.

Лудогорец остава фаворит и за реванша, въпреки че на собствен терен не показа, че е по-добрият отбор от двата. Може би днес българският шампион ще се реабилитира, както го стори във втория мач с Балкани, но разликата е, че тогава реваншът беше у дома. Олимпия пък игра доста добре и в трите си европейски мача до тук, като с лекота елиминира Валмиера, въпреки че двата успеха бяха с резултат от по едва 2:1.

Словенците са на прага на най-доброто си европейско постижение и за пръв път могат да прескочат втория предварителен кръг на Шампионска лига. Те имат своите реални шансове с оглед на показаното от двата тима в първия мач. Тогава видяхме атакуващ двубой и попаденията можеха да бъдат повече от две. Това очакваме да се случи и днес в нов равностоен, бърз и вълнуващ сблъсък.