Вратарят на Спартак Търнава Доминик Такач беше разочарован след драматичната домакинска загуба от Лудогорец с 1:2 в предпоследния пети кръг в група "Н" на Лигата на конференциите на УЕФА.

Такач спаси дузпа на Оливие Вердон в 86-ата минута при 1:1, но секунди преди края на добавеното време не се намеси особено добре след слаб удар на Матиас Тисера, макар и отблизо, което позволи на Тисера да направи добавка и да донесе победата на разградчани.  

"След като изравнихме се нуждаехме от още един гол, може би затова и рискувахме повече и не бяхме толкова стабилни. При победния им гол се получи центриране от крайната линия и техния нападател засече топката към вратата. За съжаление не успях да я уловя, а след това вече нямаше шанс да спася. Смятам, че заслужавахме повече, особено заради представянето ни през второто полувреме. Съжалявам", заяви стражът на словаците.

startphoto.bg
97 снимки

Ерик Даниел, който изравни за 1:1 в 78-ата минута с удар от 25 метра, също изрази съжаление, особено заради феновете на отбора.

"Успях да вкарам хубав гол и бях герой, но само за няколко минути. Тъжно е, особено заради феновете ни, защото не успяхме да постигнем по-добър резултат в последния ни домакински мач в турнира през този сезон. Лудогорец разполага с повече качество, но и ние имахме ситуации да направим 2:1 и това тотално щеше да промени нещата, защото на тях им беше нужна само победа. За съжаление във футбола понякога се получава така. Имахме лош късмет в края и загубихме", каза Даниел.     

Бранителят Мартин Микович също пое вина за победния гол на българския първенец.

"Бяхме съвсем близо до точката, но не успяхме. Такач спаси дузпа, извади и още няколко чисти положения, но в края при положението за победния им гол и аз не се справих добре. Последните 15 минути футбол в мача бяха това, което хората искат да виждат", коментира бранителят Мартин Микович.